fbpx

Pomidorų padažui keptuvėje įkaitinkite aliejų, sumeskite svogūnus, salierus ir pamaišydami kepkite ant nesmarkios ugnies maždaug 7 min. Tada sudėkite česnakus, prieskonius ir pamaišydami kepkite dar maždaug 2 min. Visus likusius komponentus taip pat sumeskite į keptuvę. Kai ims burbuliuoti, karštį sumažinkite iki nesmarkaus ir kartkartėmis pamaišydami kaitinkite (neuždengtą) maždaug 1 val. Palikite atvėsti, tada sutrinkite.

Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje ir nusunkite.

Kopūsto lapus pamerkite į verdantį vandenį ir apie 2 min. palaikykite, kad šiek tiek suminkštėtų. Jeigu reikia, nelanksčią vidurinę dalį peiliu paploninkite. Padėkite  apdžiūti, tada keturis lapus smulkiai supjaustykite.

Įdarui keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite į jį sugrūstas pankolių sėklas, šoninės gabaliukus, svogūnus, česnakus ir pamaišydami kepkite ant vidutinio karštumo ugnies maždaug 10 min. Tada sukrėskite į dubenį, sudėkite maltą mėsą, ryžius, sūrį, trynius, petražoles, susmulkintus kopūstų lapus, įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite.

Įdaro masę padalinkite į 6 vienodas dalis. Kiekvieną įvyniokite į kopūsto lapą taip, kad neišsivyniotų (patogu sutvirtinti kulinariniu siūlu), sudėkite į troškintuvą su įkaitintu sviestu ir 5-6 min. kepkite ant vidutinio karštumo ugnies. Tada užpilkite pasigamintą pomidorų padažą, troškintuvą uždenkite, karštį sumažinkite iki silpno ir troškinkite maždaug 30 min.

Malta mėsa įdaryti kopūstų lapai su naminiu pomidorų padažu

6 vnt.

Reikės:

10 didelių savojinio kopūsto lapų (tinka ir paprasto kopūsto) (Rolando daržovės)

½ šaukštelio sugrūstų pankolio sėklų (Vaišė)

100 g smulkiai supjaustytos rūkytos šoninės (Kadaginė)

1 sukapoto svogūno (Žalias krepšelis)

4 smulkiai sukapotų česnako skiltelių (Vaišė)

400 g maltos liesos kiaulienos (Skonio ritmu)

100 g ryžių (Ilzenbergo dvaras, Eko Market)

50 g tarkuoto kietojo sūrio (Mažoji Italija, Pieno namai)

2 trynių (Tėviškės skonis)

1 šaukšto aliejaus (Graikiškos gėrybės)

1 šaukšto sukapotų petražolių (Vaišė)

žiupsnelio druskos

žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų

50 g sviesto (Ilzenbergo dvaras ir dvaras)

 

Pomidorų padažui reikės:

2 kg smulkiai supjaustytų pomidorų (Anykščių daržovės)

4 smulkiai supjaustytų salierų stiebų (Vaišė)

4 smulkiai sukapotų svogūnų (Rolando daržovės)

4 smulkiai sukapotų česnako skiltelių (Žalias krepšelis)

200 g rudojo cukraus

200 ml baltojo vyno acto (Eko market)

2 šaukštelių druskos

1 šaukštelio maltų kvapiųjų pipirų

½ šaukštelio cinamono (Vaišė)

½ šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų

¼ šaukštelio aitriosios paprikos (Vaišė)

5 šaukštų aliejaus (Mažoji Italija)

Pomidorų padažui keptuvėje įkaitinkite aliejų, sumeskite svogūnus, salierus ir pamaišydami kepkite ant nesmarkios ugnies maždaug 7 min. Tada sudėkite česnakus, prieskonius ir pamaišydami kepkite dar maždaug 2 min. Visus likusius komponentus taip pat sumeskite į keptuvę. Kai ims burbuliuoti, karštį sumažinkite iki nesmarkaus ir kartkartėmis pamaišydami kaitinkite (neuždengtą) maždaug 1 val. Palikite atvėsti, tada sutrinkite.

Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje ir nusunkite.

Kopūsto lapus pamerkite į verdantį vandenį ir apie 2 min. palaikykite, kad šiek tiek suminkštėtų. Jeigu reikia, nelanksčią vidurinę dalį peiliu paploninkite. Padėkite  apdžiūti, tada keturis lapus smulkiai supjaustykite.

Įdarui keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite į jį sugrūstas pankolių sėklas, šoninės gabaliukus, svogūnus, česnakus ir pamaišydami kepkite ant vidutinio karštumo ugnies maždaug 10 min. Tada sukrėskite į dubenį, sudėkite maltą mėsą, ryžius, sūrį, trynius, petražoles, susmulkintus kopūstų lapus, įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite.

Įdaro masę padalinkite į 6 vienodas dalis. Kiekvieną įvyniokite į kopūsto lapą taip, kad neišsivyniotų (patogu sutvirtinti kulinariniu siūlu), sudėkite į troškintuvą su įkaitintu sviestu ir 5-6 min. kepkite ant vidutinio karštumo ugnies. Tada užpilkite pasigamintą pomidorų padažą, troškintuvą uždenkite, karštį sumažinkite iki silpno ir troškinkite maždaug 30 min.