fbpx

 

Įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite sviestą, įmaišykite krakmolą, tada – grietinėlę. 

 

Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės arba kiek trumpiau, po to gerai nusunkite ir sudėkite į padažą keptuvėje. Tada užberkite parmezaną, druskos, pipirų ir lengvai pamaišykite. Išdalinkite makaronus į dubenėlius ir pagardinkite plonyčiais griežinėliais supjaustytus trumus. Galima patiekalą pagardinti trupučiu sukapotų petražolių.

 

Verta žinoti

* Trumais labiausiai tinka gardinti švelnaus skonio produktus: omletus, makaronus, ryžius, bulves.

* Prieš gardindami patiekalą trumais, paragaukite jų, kad galėtumėte nuspręsti, kiek jų dėti į patiekalą.

Makaronai su grietinėlės ir parmezano padažu bei trumais

Benedikto Turgaus receptų kolekciją papildo gurmaniškai vakarienei tiksiantis makaronų su grietinėlės ir parmezano padažu bei trumais receptas!

 

2 porcijos

Reikės:

50 g sviesto (Ilzenbergo dvaras ir ūkis)

1 šaukštelio kukurūzų krakmolo 

150 ml riebios grietinėlės (Pieno namai)

200-250 g makaronų taljatelių (it. tagliattele) su baltaisiais trumais (Mažoji Italija)

100 g tarkuoto parmezano (Pieno namai/Mažoji Italija)

druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį (Vaišė)

30 g konservuotų trumų (sūryme) (Mažoji Italija)

saujelės petražolių (Rolando daržovės)