fbpx

Sultinį puode užvirkite ir jį sudėkite susmulkintas bulves bei porus. Virkite ant nesmarkios ugnies maždaug 12-14 min.

Tada suberkite žirnelius ir virkite dar 3 min. Kelis šaukštus žirnelių išgriebkite ir atidėkite sriubai dekoruoti, o visą kitą turinį bei mėtų lapelius, kalendras ir jogurtą puode sutrinkite iki vientisos masės. Pagardinkite sriubą druska, pipirais, išmaišykite ir išdalinkite į lėkštes. Dekoruokite sriubą atidėtais žirneliais, žalumynais. Sriuba skani tiek šilta, tiek šalta.

Kreminė bulvių, porų ir žirnelių sriuba

4 porcijos

Reikės:

1 l mėsos arba daržovių sultinio

350-400 g naujo derliaus bulvių (nuskustų, nuplautų)

3 porų baltosios dalies

400 g žirnelių (tinka ir šaldyti)

200 ml natūralaus jogurto

2 šaukštų alyvuogių aliejaus

saujelės mėtų lapelių, trupučio kalendrų

druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį

 

Visus produktus galite rasti: Vaišė krautuvėlė, Tėviškės skonis, Anykščių krašto daržovės, Rolando daržovės, Graikiškos gėrybės, Pieno namai, Ilzenbergo dvaras ir ūkis, Tikras aliejus ir graikas, EkoMarket.