fbpx

 

Burokėlius ir saldžiąją bulvę padėkite ant folijos lapo, pašlakstykite puse aliejaus, užberkite druskos ir pusę raudonėlių. Foliją virš daržovių užsandarinkite ir kepkite maždaug 45 min. 200 °C orkaitėje. Tada burokėlius ir bulvę kiek atvėsinkite, nulupkite.

 

Svogūną susmulkinkite, dubenėlyje užpilkite vyno actu bei vieno apelsino sultimis ir likusiu aliejumi, pagardinkite druska, pipirais. Šiuo marinatu skirtinguose induose užpilkite supjaustytus burokėlius ir saldžiąją bulvę. Pamarinuokite 20-30 min.

 

Mandarinus, likusius apelsinus ir greipfrutą supjaustykite 1 cm storio griežinėliais. Jogurtą sudėkite į serviravimo indą, ant jo – burokėlius, saldžiąją bulvę, citrusus. Užberkite pasmulkintus riešutus, likusį raudonėlį, druskos, pipirų.

Citrusų ir burokėlių salotos su riešutais

Romantiškai vakarienei – gaiviai rūgščios citrusų ir burokėlių salotos su riešutais iš Benedikto Turgaus receptų kolekcijos!

 

4 porcijos

 

Reikės:

4 nedidelių burokėlių (nuplautų) (Rolando daržovės)

1 saldžiosios bulvės (nuplautos) (Vaišė)

2-3 saldžių apelsinų (nuplautų, nuluptų) (Eko Market)

1 greipfruto (nuplauto, nulupto) (Tėviškės skonis)

2 mandarinų (nuplautų, nuluptų)(Žalias krepšelis)

3-4 šaukštų alyvuogių aliejaus (Mažoji Italija)

1 šalotinio svogūno (nulupto) (Vaišė)

2 šaukštų raudonojo vyno acto (Wine&Smile)

4 šaukštų skrudintų lazdynų riešutų (Riešutinė „Nuts About“)

400 ml natūralaus jogurto (Ilzenbergo dvaras)

saujelės raudonėlių (arba peletrūnų) (Rolando daržovės)

šviežiai grūstų juodųjų pipirų, druskos pagal skonį (Vaišė)