fbpx

 

Riešutus dubenyje užpilkite šiltu vandeniu ir palikite 1 val. brinkti. Tada riešutus nusunkite. Du šaukštus riešutų atidėkite, o kitus su likusiais pagrindo ingredientais sutrinkite iki trupinių masės. Tada įmaišykite atidėtus riešutus ir viską tolygiai paskleiskite 20×30 cm skardoje, išklotoje kepimo popieriumi. Gerai masę prispauskite prie dugno. Padėkite skardą į šaldytuvą.

 

Avokadus nulupkite, nedelsiant (kad nepajuoduotų) jų minkštimą elektriniame plaktuve sutrinkite iki tyrės kartu su laimų sultimis, agavų sirupu, kokosų aliejumi ir kremu bei vaniliniu cukrumi. Šią masę užpilkite ant trupinių pagrindo skardoje. Padėkite skardą į šaldiklį 1 val., tada perkelkite į šaldytuvą. Iš šaldytuvo išimkite prieš pat pjaustant ir patiekiant. Pagardinkite desertą laimo žievele ir ragaukite.

Avokadų ir kokosų kremo desertas

8-10 porcijų

Pagrindui reikės:

150 g riešutų (migdolų, lazdynų, graikinių) (Nuts About)

150 g džiovintų datulių (Nuts About)

4 šaukštų kokosų drožlių (Vaišė)

1 šaukšto aguonų arba sėmenų (Nuts About, Vaišė)

2-3 šaukštų ištirpinto kokosų aliejaus (ištirpinto)

Avokadų sluoksniui reikės:

5-6 sunokusių avokadų (nuplautų) (Vaišė)

2-3 laimų sulčių (Tėviškės skonis)

150 ml agavų sirupo

150 g kokosų aliejaus (ištirpinto)

4 šaukštų kokosų kremo (grietinėlės)

1 šaukštelio vanilinio cukraus (Vaišė)

1 laimo nutarkuotos žievelės