Tešlai į dubenį sudėkite sukapotą šaltą sviestą, užberkite miltus, šaukštą miltelinio cukraus bei druską, įdėkite trynius bei apelsino žievelę ir viską suminkykite į kamuolį. Iš tešlos delnais suformuokite stalo teniso dydžio kamuoliukus, tarp delnų juos suspauskite, kad gautųsi plokšti, maždaug 1 cm storio apskritimai. Sudėkite juos ant kepimo popieriau skardoje. Pirštais suformuokite iš tešlos “lapelius” ir pritvirtinkite prie apskritimų. Puodelio ar stiklinės dugnu spustelkite tešlos apskritimus, kad atsirastų nežymūs įdubimai – į juos patupdysite obuolių puseles. Jei obuoliai labai sultingi, į jas subėgs sultys.

Obuolius nuplaukite, perpjaukite pusiau. Kiekvieną puselę kas 0,5 cm įpjaukite, kad kepdamas obuolys gražiai išsiskleistų. Taip paruoštas obuolių puseles sudėkite ant tešlos apskritimų. Patepkite obuolius tirpintu sviestu ir pašaukite pyragaičius į 200 °C orkaitę. Kepkite maždaug 25 min., kol tešla ims rusvėti ir iš obuolių besiveržiančios sultys ims putoti.  Jei liko tirpinto sviesto, baigiant kepti obuolių puseles dar kartą juo patepkite.

Iškeptus pyragaičius pagardinkite cinamonu ir likusiu milteliniu cukrumi. Paruoškite kavą ir ragaukite su pyragaičiais.

Pyragaičiai su keptais obuoliais ir cinamonu

8 vnt.

Tešlai reikės:

90 g šalto Sūrio džiazas sviesto

180 g EkoMarket miltų

2 šaukštų Vaišė miltelinio cukraus

žiupsnio druskos

2 Ilzenbergo dvaras ir ūkis kiaušinių trynių

4 Anykščių daržovių obuolių

2 šaukštų tirpinto sviesto

0,5 Vaišė šaukšto malto cinamono

1 Vaišė apelsino plonai nutarkuotos žievelės

maltų pupelių kavos