Mocarelos sūrio lakšto ir lašišos vyniotinis

Lengvas Mocarelos sūrio lakšto, lašišos ir gražgarsčių vyniotinio receptas – puiki užkandžių idėja!

 

Reikės:
1 mocarelos lakšto sfoglia (Mažosios Italijos krautuvėlė)
80 g sūdytos arba šaltai rūkytos lašišos (plonais griežinėliais)
saujos gražgarsčių (nuplautų, nusausintų)
1 šaukšto garstyčių su grūdeliais
1 šaukšto medaus
druskos, pipirų pagal skonį
1 laimo arba citrinos

 

Gražgarstes dubenėlyje sumaišykite su garstyčiomis bei medumi ir tolygiai paskleiskite ant išskleisto mocarelos lakšto. Ant gražgarsčių sudėkite lašišą, pašlakstykite laimo arba citrinos sultimis. Viską pagardinkite druska ir pipirais. Mocarelos lakštą su įdaru suvyniokite, kas 2 cm įsmeikite po medinį iešmelį. Tarp iešmelių padarykite pjūvius. Atpjautus griežinėlius sudėkite į lėkštę, pagardinkite plonai nutarkuota laimo arba citrinos žievele.

P. S. Vietoj lašišos patiekalui galima naudoti vytintą kumpį.