fbpx

Unikali meilės diena: kavos ir sūrio degustacija

Vasario 14 dieną 18:00-20:00 val. susitikime Benedikto turguje, kur degustacijos metu supažindinsime Jus su kavos pupelių ir kavos gėrimo subtilybėmis. Atskleisime paslaptis, ką turėtumėte rasti skirtingose kavose. Kaip kavos skonis priklauso nuo kavos pupelių apdorojimo būdų ūkiuose, nuo jų skrudinimo lygio skrudyklose bei nuo jų paruošimo būdų.

Bilietus galite įsigyti čia: Boutique Coffee

 

Degustacijos metu:
– Pasimėgausite unikaliais kavos ir sūrio skoniais bei aromatais;
– Profesionali edukacija leis jums pažinti skirtingų pasaulio regionų kavą, skirtingų rūšių sūrius bei jų ypatumus;
– Sužinosite apie skirtingai skrudintų kavos pupelių derinimą su sūriais, kaip tai daryti teisingai bei kokie atsiskleidžia skoniai;
– Išgirsite įdomias sūrių atsiradimo istorijas, gamybos subtilybes, suteiksime patarimų, kaip teisingai atsirinkti ir atrasti savo mėgstamiausius;
– Visų dalyvių laukia nemokamas siurprizas – magiškasis meilės kavos kokteilis.

 

Ragausime rūšines kavas, kad suprastumėte šių kavos pupelių poskonių ypatumus, tuomet jausime 100% rūšinės arabikos bei 100% arabikos pupelių mišinio poskonių skirtumus.

O kaip gi kavos skonis keičiasi pridėjus į kavos pupelių mišinį šiek tiek Robustos pupelių? Kokią įtaką kavos skoniui daro tamsesnis kavos pupelių skrudinimo lygis?

Susitikimo metu Jums pateiksime keturis lietuviškus sūrius, kurie puikiai derės prie skirtingo skrudinimo kavos ir atskleis, kuo lietuviškas sūris yra ypatingas, kodėl verta jį atrasti, įsimylėti ir mėgautis.

Mes esame laimingi, nes Lietuvos smulkieji ūkininkai gali gaminti sūrius iš šviežio pieno, kurio skoniui įtaką daro gyvybės pasaulis. Tai kuria sūrių skonius ir leidžia sūrininkui atskleisti savo meistriškumą, lyg kuriant meno šedevrą. Lietuviškas sūris – tai gyvas sūris.

Renginio metu papasakosime apie sūrių derinimą su skirtingo skrudinimo kavomis, kaip tai daryti teisingai, kokie skoniai atsiskleidžia bei kodėl kava ir sūris geresni draugai nei kava su pienu.

Degustacijos vedėja Kristina Petrauskaitė – Trumpaitienė “Boutique Coffee” Ypatingos Kavos Klubo Įkūrėja.

Londone perpratau visas kavos verslo pasaulio subtilybes: kavos pupelių mišinių ypatumus, kavos gaminimo įrenginių išskirtinumus, bendravimą su įnoringais kavos mėgėjais bei tiekėjais, skrudintojų ir produkto vežėjais.

Tai socialinis fenomenas – žmonės, kurie sustoja ir randa akimirką pasimėgauti gyvenimu! Įkvėpti aromatą, pajusti jo išskirtinumą ir galią, sužinoti kažką naujo šiame labai sudėtingai valdomame lėkime… Pagalvojau, o kodėl gi nesukūrus Lietuviškos Fikos fenomeno?

 

Kita degustacijos pranešėja – maisto ir skonio žinovė Dainė Karyzniėnė, kuri ilgą laiką gyveno Kanadoje ir dirbo maisto industrijoje. Sugrįžusi į Lietuvą, sukūrė ,,Baltų ledų” receptūrą.

Ji energingai puoselėja pagarbą aplinkai, žmogui ir sau skiriamą kokybišką laiką. Šios vertybės Dainei padėjo savo kelyje pažinti sūrininką, asociacijos „VivaSol“ ir ūkio „Paskui saulę ir ožkas“ įkūrėją Valdą Kavaliauską bei Iloną Bukaltienę, parduotuvėlės „Pieno namai“ įkūrėją, kurių įkvėpta tapo skirtingų pieno ūkių ir gamintojų atstove, juos visus vienijančios filosofijos skleidėja.

Image may contain: 1 person